Wanneer Bevalling

Published Jan 06, 21
6 min read

Inleiden Bevalling 37 Weken

‘Migraine gaat over, vrouwen worden toch zwanger na jaren met ineffectieve ivf-behandelingen, darmproblemen verdwijnen, terwijl het ziekenhuis de hoop op verbetering had opgegeven’, vertelt Ping. ‘En zo hebben we tal van voorbeelden.’ Qi loopt in twaalf banen (meridianen) over je lichaam. Op die banen liggen acupunctuurpunten. Taco: ‘De Chinese geneeskunde is holistisch en gericht op de mens in zijn geheel, niet alleen op de klacht.

De levermeridiaan is bij veel mensen overbelast. Ping: ‘Mensen hebben zoveel verplichtingen en maken weinig tijd vrij om aan hun gezondheid te werken. Een vage vermoeidheidsklacht kan daarom uitmonden in een serie van klachten waarvan de oorzaak niet duidelijk aanwijsbaar is.’ Acupunctuur is een krachtig hulpmiddel om je meteen beter te voelen, maar voorkomen is beter dan genezen.

‘Maar nog belangrijker zijn voor ons meditatie en Qi gong die we dagelijks doen. Als we dat overslaan, ontstaan er bij ons ook klachten (acupunctuur bij angst) - acupunctuur fertiliteit.’ In Chinese ziekenhuizen wordt veelvuldig met acupunctuur gewerkt. Taco: ‘Traditional Chinese Medicine dokters bekijken scans, maar behandelen met kruiden en acupunctuur zolang dat kan.’ Ook Nederlandse ziekenhuizen staan steeds meer open voor acupunctuur.

Acupunctuur Ivf

Taco: ‘Acupunctuur is nog niet vanzelfsprekend genoeg, maar er gebeurt steeds meer.’ Taco en Ping staan van weinig versteld als het acupunctuur betreft. Toch zijn er voorbeelden die hen sterk bijblijven. Ping: ‘Er kwam een vrouw van 29 jaar bij ons met endometriose en een vleesboom in haar baarmoeder. Westerse hormoonbehandelingen hadden geen effect en het ziekenhuis vertelde dat haar baarmoeder moest worden verwijderd.

Ze wilde graag moeder worden. Wij hebben haar behandeld en toen ze voor controle naar het ziekenhuis ging, was de vleesboom weg.’ Taco vult aan: ‘Ook bijzonder was de vrouw die vervroegd in de overgang was geraakt en geen kinderen meer kon krijgen. Na behandeling werd ze toch spontaan zwanger.’ Taco vervolgt: ‘En weet je wat het mooie is? Acupunctuur geeft direct resultaat.’ Ping nuanceert: ‘Er kan wel wat tijd tussen zitten, maar je merkt inderdaad snel het effect.’ Kijk op de website van Ping Shu Yuan voor meer informatie.

Gynaecologie is een onderdeel van de geneeskunde dat zich bezighoudt met vrouwenklachten, zoals menstruatieklachten, overgangsklachten, problemen tijdens zwangerschap en vruchtbaarheidsproblemen. De menstruatie kan ingedeeld worden in vier fasen: Fase 1 MenstruatieDe problemen die in deze fase op kunnen treden zijn o. a - acupunctuur tijdens zwangerschap. te vroege of te late menstruatie, onregelmatige menstruatie, weinig of juist hevig bloedverlies, geen bloedverlies, langdurige menstruatie of een pijnlijke menstruatie.

Acupunctuur Tijdens Zwangerschap

Fase 3 Halverwege de cyclusProblemen in deze fase zijn o. a. het uitblijven van een ovulatie wat tot onvruchtbaarheid leidt, tussentijdse bloedingen en druppelsgewijs bloedverlies. Fase 4 Week voor de menstruatieDit wordt de premenstruele fase genoemd. Klachten in deze fase kunnen zijn: irritatie, pijnlijke borsten, hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen. Zijn meerdere klachten aanwezig dan heeft iemand PMS (premenstrueel syndroom).

AcupuncturistBevalling Opwekken 38 Weken

De problemen in de verschillende fasen kunnen met acupunctuur behandeld worden, vaak in combinatie met Chinese kruiden. Vooral PMS reageert goed op de behandelingen (acupunctuur zwangerschap ervaring). De oorzaken van deze klachten kunnen heel divers zijn. Bij de eerste behandeling wordt een onderzoek gedaan naar de oorzaak van uw klachten, waar vervolgens de behandeling op afgestemd wordt.

VleesboomAcupunctuur Zwanger Worden

a. opvliegers, nachtzweten, duizeligheid, lage rugpijn, droge huid, depressie, irritatie, hoofdpijn en nervositeit. inleiden bevalling 37 weken. Deze klachten worden veroorzaakt door het feit dat tegen het vijftigste levensjaar de yinne energie van de lever en de nieren afneemt, waardoor de yange energie gaat overheersen, wat zich uit in een of meerdere eerder genoemde klachten.

Inleiden Bevalling 37 Weken

Acupunctuur VruchtbaarheidAcupunctuur Drukpunten

De klachten kunnen hierdoor aanzienlijk verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Tijdens de zwangerschap kunnen er verschillende problemen optreden, zoals ochtendmisselijkheid, buikpijn, dreigende miskraam, onvoldoende groeiende foetus, duizeligheid en constipatie. In de 34ste tot de 36ste week kan acupunctuur toegepast worden om het kind te laten draaien van stuitligging naar de goede ligging.

De NVA heeft over “Acupunctuur tijdens zwangerschap?” een folder gemaakt. Er zijn verschillende problemen die bij vrouwen kunnen leiden tot onvruchtbaarheid. De behandeling richt zich op het goed reguleren van de menstruatiecyclus en het stimuleren van energie van de nieren, die zeer belangrijk is voor de vruchtbaarheid. Uit een Duits onderzoek is gebleken dat de kans van slagen van een IVF behandeling aanmerkelijk vergroot wordt door acupunctuur toe te passen vlak voor en na de terugplaatsing (baarmoeder krampen).In de eerste groep werd 42,5% zwanger en in de tweede groep 26,3%. Het onderzoek is gepubliceerd in het Engelse tijdschrift “Fertility en Sterility” in april 2002. De behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden start bij voorkeur een paar maanden voor de terugplaatsing om de vrouw in een zo goed mogelijke conditie te krijgen ten tijde van de terugplaatsing (acupunctuur zwanger).

Acupunctuur Fertiliteit

Wilt u meer weten over dit onderwerp dan kunt u eventueel contact met mij opnemen. De NVA heeft meerdere folders uitgegeven over deze onderwerpen: .

Endometriose is een veel voorkomende gynaecologische aandoening. Geschat wordt dat 10 tot 15 % van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd hiermee te maken krijgt. Het veroorzaakt veel diverse klachten waarvan ernstige pijn tijdens en rond de menstruatie en vruchtbaarheidsproblemen veel voorkomen. Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat (enigszins) lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) buiten de baarmoederholte groeit.

Het “groeit” daar, en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala van klachten. Wanneer het weefsel tegen de darmwand aan groeit, ontstaan daar pijnklachten. Omdat endometriose op veel verschillende manieren tot uiting komt, duurt het vaak lang voordat de diagnose is gesteld. Meestal volgt jarenlange intensieve medische begeleiding door een gynaecoloog.

Baarmoeder Pijn

Acupunctuur VruchtbaarheidAcupunctuur Bevalling

Bij een eventuele kinderwens wordt deze manier van behandelen nog lastiger. Steeds meer patiënten gaan daarom naast het medische circuit op zoek naar aanvullende hulp. De WHO (World Health Organisation) indicatielijst beveelt acupunctuur aan voor gynaecologische klachten, waaronder ook endometriose. Acupunctuur kan helpen de pijn en andere symptomen van endometriose te verlichten en kan ook effectief zijn bij het bestrijden van de ziekte zelf.

Veel vrouwen zie ik in eerste instantie vanwege vruchtbaarheidsproblemen. In sommige gevallen is de diagnose endometriose (nog) niet gesteld, maar kom ik via de vruchtbaarheidsproblemen op dat spoor. Ook zie ik regelmatig vrouwen met menstruatieproblemen of andere klachten, waarvan de oorzaak dan endometriose blijkt te zijn. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt anders gekeken naar de functies en samenhang van de organensystemen.

Bij endometriose is er volgens de Chinese Geneeskunde sprake van een stagnatie. Er is geen vrije doorstroming van bloed en energie en de hormoonhuishouding is uit balans - acupunctuur zwangerschap. Vaak is een verband te zien met een niet goed werkend immuunsysteem en een zwakke energie van de milt en de nieren. Ook de leverenergie speelt een belangrijke rol.

Overgang

Als de leverenergie verzwakt is zie je vaak dat de menstruatiecyclus ontregeld raakt. Een acupuncturist gaat vanuit deze mogelijkheden actief op zoek naar de oorzaak. Acupuncturisten willen graag zoveel mogelijk weten over het verloop van de menstruatiecyclus. Omdat dit niet alleen informatie geeft over de hormoonhuishouding maar ook over de algehele gezondheid en conditie van een vrouw.

More from Couples massage

Navigation

Home

Latest Posts

Relax Maastricht

Published Dec 07, 21
6 min read

Ontspanningsmassage Maastricht

Published Dec 06, 21
6 min read

Top Massage Bij U In Maastricht - Massagesalon

Published Nov 28, 21
6 min read